Запорожье не будет прекращать работу общественного транспорта с 6 апреля, — распоряжение мэра города

Share

Запорожье не будет прекращать работу общественного транспорта с 6 апреля, - распоряжение мэра города

В Запорожье решили не прислушиваться к рекомендациям Кабинета министров и отказались прекращать движение общественного транспорта с 6 апреля в рамках усиленного карантина из-за коронавируса.

Об этом заявил городской голова Запорожья Владимир Буряк на своей странице в Facebook.

Буряк сказал, что посоветовался с юристами и принял решение, чтобы весь транспорт от 6 апреля вышел на маршруты.

Так, дійсно, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів. Розумію, що така вимушена міра певно правильна. Але! Водночас я знаю, що медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і взагалі тим, хто не має змоги працювати дистанційно, потрібно якось добиратися на роботу.

Тому, порадившись із юристами, я прийняв наступне рішення — завтра весь громадський транспорт виходить на маршрути! Керуюся Постановою Кабінету міністрів України від 02 квітня 2020 р. № 255.

Ще раз: завтра великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше. Але, звертаю вашу увагу, що в транспорті можна знаходитися виключно в масці чи респіраторі. Закликаю всіх не виходити з дому без крайньої потреби!

Якщо Кабінет міністрів видасть нову постанову — будемо збирати штаб та оперативно приймати відповідні рішення.

Про всі зміни буду одразу ж інформувати вас на своїй сторінці в «Фейсбуці», – написал он.

При этом Буряк подчеркнул, что в общественный транспорт будут допускать исключительно лиц в средствах защиты — маске или респираторе.

С 6 апреля в Украине начнут действовать новые карантинные ограничения. В частности, нельзя будет посещать спортивные площадки, можно будет ходить группой более 2 человека, также запрещено пребывание в общественных местах без маски или респиратора.

Share